در راستای پروژه پلتفرم x100 شرکت سایپا ، تولید پراید saba که یک سدان شهری بود متوقف شد و خودرویی مشابه آن با نام سایپا ۱۳۱ تولید شد . البته این خودرو محصولی کاملا متفاوت با پراید saba نیست ولی تغییرات خوبی از نظر استحکام و ظاهر و داخلی پیدا کرده است . در واقع سایپا ۱۳۱ فیس لیفت ( نمونه ی تغییر و بهبود یافته ) پراید saba است.

از مشخصات ظاهری سایپا ۱۳۱ و قطعات و لوازم یدکی آن میتوان به چراق های جلو اشاره کرد که شفاف شده اند و مانند مدل قبلی کدر نیستند که اجزای داخلی چراغ دیده نشوند . چراغ های راهنما که در مدل قبلی روی سپر بودند به داخل چراغ جلو انتقال یافته و جای چراغ های راهنما روی سپر خالی است . میتوان در این فضا چراغ های مه شکن به صورت سفارشی یا چراغ های لیزری تزیینی نصب کرد .

چراغ های عقب نیز تغییر کرده اند . البته فقط کاسه ی داخل و رنگ و نوع آن تغییر کرده و چراغ خطر عقب به آن اضافه شده است . در کل چراغ ها حالت جذاب تری نسبت به مدل قبلی پیدا کرده ولی تغییرات آنقدر خاص و بزرگ نیستند که بتوان گفت چراغ ها کاملا تغییر کرده اند .

از دیگر مشخصات ظاهری سایپا ۱۳۱ و قطعات و لوازم یدکی آن میتوان به ظاهر بدنه اشاره کرد . باید گفت که نسبت به مدل قبل تغییری نکردند . در این بدنه همانند مدل قبلی ، روی کاپوت جلو دو خط نسبتا پنهان از اواسط شروع شده و به سمت شیشه جلو حرکت می کنند و در طرفین خودرو یک زه به صورت خط از عقب به جلو کشیده شده است . درب صندوق عقب همان حالت را دارد .

تغییرات داخل کابین خودرو به مقدار زیادی با مدل قبلی تفاوت داشته و حس جدیدی را هنگام ورود به خودرو میدهد . غربیلک فرمان مانند مدل قبلی به شکل سه پایه بوده ولی گویا جنس آن تغییر کرده و حس متفاوت با مدل قبل را منتقل میکند .

همچنین از دیگر ویژگی های سایپا ۱۳۱ و قطعات و لوازم یدکی آن است که به سیستم فرمان هیدرولیک مجهز است .  این یکی از برتری های خوب این خودرو نسبت به مدل قبلی است . داشبورد جلو کاملا تغییر کرده و تقریبا بهتر شده ،خروجی های سرمایشی و گرمایشی با ظاهری جدید روی آن قرار گرفته است .

از دیگر تغییرات داخلی میتوان به موارد زیر اشاره کرد: – تغییر جلو آمپر که ظاهر و نور پردازی آن بهتر شده است . – تغییر کلید های کنترلی مثل کولر و بخاری که به صورت پیچشی درآمده . – نصب رادیو پخش CD به همراه پورت usb . – نصب کلید کنترل وضعیت چراغ جلو . – تغییر رو دری ها و دسته دنده . – تغییر صندلیهای و نصب اهرم تنطیم صندلی . – بهبود عملکرد کلاچ . _ تو دوزی و… .

با این تفاسیر میتوان گفت این تفکر که شرکت سایپا تنها چراغ های ماشین را عوض میکند و به نام دیگر میفروشد تقریبا اشتباه است . در ابتدا گفته بودی که تغییرات این خودرو منحصر به ظاهر نمیشود.

انواع قطعات بدنه خودرو پراید

رویه درب های جانبی : رویه ی درب های پراید آستری کوره ای و یا به صورت آهن میباشد . نکته قابل توجه دراین است که کیفیت رو دری  در بازسازی و جاگیری قطعه درب در هنگام مونتاژ نهایی بسیار مهم می باشد .
رویه درب به عنوان پوششی برای خود درب خودرو میباشد که از نفوذ هوا و عوامل خارجی به داخل کابین جلوگیری میکند و اصطکاک آیرودینامیکی را در آن قسمت کم میکند که باعث افزایش شتاب و کاهش مصرف سوخت میشود . این قطعه توسط چند پیچ روی درب نصب میشود .
درب های جانبی : درب های جانبی پراید ، وظیفه محافظت از سرنشینان را دارد و در پروژه  پلتفرم x100 این قسمت با لوله های فولادی اضافه شده  تقویت شده است . این قسمت ، محل قرارگیری قطعات و انواع لوازم یدکی میباشد ، قطعات سیستم برق خودرو شامل سیم ها و سوکت های آن ، اعم از مدار شیشه بالابر و قفل مرکزی و … .

درب های موتور خودرو : درب موتور یا همان کاپوت ، به صورت یکپارچه بوده و وظیفه حفاظت از قطعات و لوازم یدکی موتور خودرو ، لوازم برقی و … را دارد و با ساختار صاف و یکپارچه باعث کاهش اصطکاک آیرودینامیکی نیز میشود .

گلگیر : گلگیر به عنوان  قطعه ای از بدنه میباشد که واسطه بین درب های جانبی و کاپوت و سپر میباشد . گلگیر سبک ترین عضو بدنه میباشد و در مواردی جنس آن با جنس دیگر قسمت ها متفاوت میباشد.
درب صندوق : به عنوان پوششی برای محفظه صندوق میباشد .
سینی شاسی : سینی شاسی با تعداد نقاط جوش مورد نیاز و استاندارد برای هر خودرو تولید میشود . همچنین مهره و پیچ های آن استاندارد در دو نوع بدون پرچمی و به همراه پرچمی میباشند .
فوم سپر : فوم های سپر در هنگام مونتاژ پوسته سپر در زیر آن قرار می گیرد.
پوسته سقف ، ابرویی زیر چراغ  ،  سینی جلو و … . نیز سایر بخش های مرتبط با بدنه ی خودرو میباشند که به دلیل اهمیت کمتر مورد بررسی قرار نمیدهیم .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *